facebook_vierkant-150x150Twitter square

Geschiedenis

foto: Peter Bezemer www.afterview.nl

foto: Peter Bezemer www.afterview.nl

De naam zegt het al; Sushma’s Dance Factory, dankt haar bestaan aan Sushma Bhatti. Wat in 1998 begon met danslessen geven in een meidencentrum in de Utrechtse wijk Lombok, is uitgegroeid tot een waar begrip in de Utrechtse danswereld en omstreken. Het aanbod van dans heeft ervoor gezorgd dat veel buurtbewoners zijn gaan bewegen en een veilige plek hebben waar zij elkaar kunnen ontmoeten en zelf participeren.

Sushma Bhatti danst vanaf het moment dat ze kon lopen. Van jazz- tot showballet; zij heeft het allemaal gedaan. Vanaf haar twintigste heeft zij jarenlang in een showgroep gedanst en vele optredens in binnen- en buitenland verzorgd. Naast haar studie ‘Maatschappelijk werk’ begon zij op 17-jarige leeftijd met het verzorgen van danslessen voor de Utrechtse welzijnorganisatie ‘Utrecht Welzijn West’. De danslessen hadden als voornaamste doel een laagdrempelige en betaalbare activiteit te vormen waarbij de onderlinge verbondenheid wordt versterkt.

Al snel werd dit steeds bekender in de wijk en ontstonden er meer groepen. Van de allerkleinste tot moeders die ook een dansje waagden. In 2001 had Sushma genoeg dansgroepen om haar eerste eigen eindshow te organiseren. Een eindshow aan het eind van het seizoen, waar alle deelnemers hun prestaties kunnen laten zien aan familie en vrienden. Doordat het animo steeds groeide maakte een lokale gymzaal al gauw plaats voor het Musketon theater in Lunetten. De Dance Factory ging van één show naar drie uitverkochte shows. In 2010 besloot Sushma tijdens haar tienjarig jubileum te stoppen met lesgeven. Sindsdien verzorgen andere docenten de danslessen.

Naast haar fulltime baan bij sociaal makelorganisatie DOCK, is Sushma Bhatti zakelijk leider van de Dance Factory.

Lees hier een mooi artikel over Sushma en het zomercarnaval geschreven door Mersiha Ćuk.