facebook_vierkant-150x150Twitter square

Sushma’s zomercarnavalCuracaoIMG_0813Sushma’s zomercarnaval

Door Mersiha Ćuk

 – In 2009 is Sushma gekroond tot ‘Miss Zomercarnaval 2009’. Wat begon als een grap, is uitgegroeid tot een heuse happening. Sushma danste altijd mee met de Utrechtse groep ‘Sparkling mix’ tijdens het zomercarnaval in Rotterdam. Van het één kwam het ander en al gauw vroegen zij Sushma om zich kandidaat te stellen voor het 25-jarig jubileum van het zomercarnaval. Een tijd van intensieve voorbereidingen waarin de kandidaten zich onder andere tijdens diverse televisie uitzendingen presenteerden, heeft zijn vruchten afgeworpen.

Miss_078_20090720_222309

Peter Bezemer – www.afterview.nl

Tijdens de verkiezingen in het Luxor Theater in Rotterdam presenteerde de nuchtere Utrechtse zich tijdens de drie rondes (zomerse vrijetijdskleding, gala en carnaval) uitmuntend. Vooral met laatstgenoemde gooide zij hoge ogen: “De carnavalsronde was de belangrijkste om mijzelf te presenteren. Ik keek er erg naar uit, vooral omdat ik samen met Edith Stamper (groepsleidster) de act zelf heb verzonnen. Daarnaast deden mijn eigen danseressen mee.”
Uit de publiekstemmen en het juryrapport kwam Sushma overduidelijk als winnaar naar voren, iets wat zij nooit had verwacht. Een gekkenhuis –weliswaar positief- volgde: “Ik was constant bezig met de pers te woord te staan, diverse tv-opnames en fotoshoots voor verschillende bladen. Het bestuur van het zomercarnaval heeft ontzettend goed voor mij gezorgd. Zij brachten mij overal heen en er was altijd iemand aanwezig om mij te begeleiden.”

Als kers op de slagroomtaart volgt de dag van de parade. Sushma liep de hele parade mee als Miss Zomercarnaval 2009 en paradeerde op de praalwagen. Deze dag stond in het teken van veel gelach, gezwaai en gedans. Maar met de parade hield het feest niet op. Integendeel. De gekte bleef aanhouden, want een jaar lang was zij ambassadrice en het gezicht van het zomercarnaval.

Rdam

Peter Bezemer – www.afterview.nl

Sushma is naar Curaçao gevlogen en heeft daar met twee verschillende parades meegelopen. Tevens danste zij bij twee hiervan op de praalwagen: Banda Bou en Grand Marcha in Willemstad. Het was een langgekoesterde droom van Sushma om op een praalwagen te dansen tijden de grootste parade van het Caribische gebied. Veel tijd voor ontspanning was er niet, want net zoals in Nederland wachtte de pers met smacht op haar. Na een jaar heeft zij de kroon overgedragen aan de volgende miss, maar vandaag de dag danst ze nog altijd met veel plezier mee met het zomercarnaval.